zondag 6 april 2014

Tucson - Jerome - Flagstaff

Je kunt de route Tucson - flagstaff in circa 3 uur rijden. Maar dan zit je grotendeels op de snelweg en zie je helemaal niets.
Mooier is het om na Phoenix de tourische route te nemen en via Jerome-Sedona te rijden. Je kunt dan genieten van een heerlijke ontbijt/lunch in het Flat Iron cafe in Jerome, wat tevens het kleinste hotel in Arizona is (1 kamer!) en dan via Sedona door een prachtig landschap vol met rode rotsformaties en uiteindelijk door een groene canyon naar Flagstaff. Waar je dan weer kunt overnachten in een van de oudste hotels in Arizona, het Monte Vista of het Weatherford. Maar desondanks hebben we toch gekozen voor een goedkopere variant net buiten het historisch centrum...

Opmerkelijk: vanochtend bij ons vertrek in Tucson was het snikheet met bijna 28 graden. We eindigden onze trip in Flagstaff met vrieskou en een sneeuwbui!
* Tip: Mocht je ooit in Jerome komen, dan bezoek vooral de King Gold Mine, net voorbij de brandweer kazerne van Jerome. Het is welliswaar een fake ghost town, maar je ziet zelden een grotere verzameling klassieke auto's en trucks! iedere keer dat we er komen, is de collectie weer uitgebreid.Geen opmerkingen:

Een reactie posten