dinsdag 8 april 2014

Monument Valley, dag 1

In het Navajo Reservaat hanteren ze geen zomertijd, dus mochten we vanochtend wat 'uitslapen'. Beetje verwarrend is het wel die tijdsverschillen op de vierkante meter.
Zo was het 9 uur in Arizona, maar daar doen die indianen dus niet aan. In Utah is het ook weer een uur later. En Monument Valley, onze volgende bestemming ligt eigenlijk in Arizona, maar de meeste bezoekers komen via Utah, dus hanteren ze de Navojo tijd. Volgt u ons nog? Hint; Utah en Navajo-tijd zijn eigenlijk hetzelfde, maar toch weer niet, want ze hanteren beide weer andere overgangsdata...
Ach, waarom makkelijk doen als het ook veel ingewikkelder kan?
Maar goed, veel te laat zijn we dus op weg gegaan naar Monument valley, maar zoals gezegd maakte dat niks uit want we kwamen een uur eerder aan?!?
We blijven hier twee dagen in het nieuwe hotel hier op de rand van de vallei is gebouwd. Behoorlijk luxe met uiteraard een onbetaalbaar uitzicht. De foto hierboven heb ik genomen vlak na zonsondergang gisteravond. Links zie je nog net de balkons van het hotel en daarnaast het restaurant.
Vooral de zonsopgangen zijn spectaculair vanaf ons balkonnetje.. waarover morgen meer!Gisteravond hadden we nog een tour geregeld door de vallei van circa 4 uur, waarbij we ook de delen zouden bezoeken die niet toegankelijk zijn voor de meeste toeristen.

En dat loonde zich echt. We kwamen op plekken die heilig zijn voor de Navojo indianen en bovendien hebben we behoorlijk wat geleerd over de cultuur en geschiedenis van dit volk. We waren overigens de enige gasten op die toer, wat natuurlijk meegenomen was. Zodoende kregen we maatwerk en onze gids bracht ons bijna overal waar we heen wilden. Op enkele kleine plekjes na, waar de weg momenteel niet begaanbaar was vanwege de storm die hier de afgelopen dagen woedde.

Deze omgeving zal jullie wel heel bekend voorkomen, hier zijn talloze films opgenomen. Van oude John Ford westerns met John Wayne, tot de Back to the Future en onlangs nog The Lone Ranger met Johnny Depp. In het restaurant kun je dan ook kiezen uit o.a. de John Wayne Burger (extra groot stuk vlees) en een Johnny Dep sandwich (overheerlijke ham en sla in een bloem torltilla). Geen opmerkingen:

Een reactie posten