woensdag 2 april 2014

Anza Borrego

Vanmorgen zijn we vertrokken uit een winderig Joshua Tree. De rit ging grotendeels bergaf en dus werd het warmer en warmer. Eerste stop was bij Bombay Beach een gevalletje vergane glorie aan de Salton Sea. We zijn hier al diverse malen eerder geweest en het wordt met de keer desolater. 

Het gebouw van de oude marina hebben ze welliswaar opgeknapt en doet tegenwoordig dients als visitor center. Helaas is het zelden open en je ziet alweer de eerste tekenen van verval. 
Maar zo mooi vervallen als we er de eerste keer waren, wordt het nooit. Een stukje verder stuitten we op een onlangs gesloten en verlaten supermarket.
De vorige keer dat we hier waren, was het nog een drukte van belang. Nu is al het interieur kort en klein geslagen.

Na een rondje Salton Sea gemaakt te hebben, ging het richting Anza Borrego State Park. Uiteraard kon een bezoekje aan Salvation Mountain niet uitblijven. Hierover hebben we in de eerste trip door dit gebied in 2009 al voldoende bericht. 
Een tweede kleine tussen stop was op Font's point, een uitzichtpunt boven de Anza Borrego Badlands. In alle reisgidsen werde de trip ernaar toe ten strengste afgeraden zonder 4WD. 
Dat liet Arny echter niet afschrikken, hij had immers gelezen dat een of ander malloot in een splinternieuwe Ford Mustang het vlekkelos gehaald had. Onze Camaro bleek het ook zonder moeite te kunnen...
Ook de terugreis naar de highway ging redelijk vlekkeloos en na een kleine 10 minuten reden we Borrego Springs binnen. 
Het sculpturen project was sinds ons laatste bzoekje nog meer uitgebreid. Dit project bestaat uit gigantische metalen sculpturen die willekeurig in de woestijn lijken geplaatst.

Een van de mooiste was een draak die uit de grond leek te kruipen:1 opmerking: