zaterdag 12 april 2014

Van Moab naar Bryce Canyon

Vanochtend om 9:45 vertrokken in Moab. Het voelde weer eens als het einde van de vakantie. Moab is toch een beetje ons 2e thuis in Utah. Maar goed, toen we vertrokken was het nog lekker weer, zonnetje, 27 graden. Toen we steeds zuidelijker afzakten, kwamen de donkere wolken dichterbij. Het werd ook steeds frisser. Toen we de SR12, een van de mooiste state routes van Utah, daalde het kwik met de minuut. 


In Capitol Reef NP, waar de weg doorheen loopt, begon het ook nog eens flink te waaien. Maar de dramatische luchten zijn natuurlijk een prachtige achtergrond voor de dramatische landschappen en zeer fotogeniek.


De appelboomgaarden van Fruita, een historisch dorpje in het park, stonden prachtig in bloei. En tot onze verbazing stond er een kleine kudde herten in de boomgaard, die even later heel gevaarlijk de drukke weg overstaken. Met veel piepende remmen als gevolg.
Toen we Boulder bereikten, waar we heerlijke geluncht hebben in de Hell's Backbone Grill, begon het zachtjes te regenen. Geen probleem, we zaten toch net te eten. Toen we wegreden hebben we nog heel even met het dak op de auto moeten rijden, om na 10 minuten toch weer de cabrio-modus in te schakelen ;-) 
Kwestie van sjaal om en jas aan. Slim was het echter niet, want Caro was al de hele dag aan het niesten en snoteren. We reden weg bij 27 graden in de woestijn bij Moab, net voor Escalante hadden we in de alpine bergen sneeuw en was het circa 5 graden. We hebben zelfs enkele sneeuwvlokken uit de hemel zien vallen!
Aangekomen in  Bryce Canyon brak net het zonnetje door de wolken. Ideale omstandigheden voor een mooie zonsondergang op een prachtige plek. Helaas...

Onze historische lodge, waar we overnachten, ligt op een steenworp afstand van de canyonrand. Het is hier echt prachtig, dik en dubbel het extra geld waard wat het overnachten in het park kost in vergelijking met de hotels waar we de vorige keer zaten. Deze lagen op een behoorlijke afstand en waren eigenlijk niet veel goedkoper. Bovendien heeft de lodge een fantastisch restaurant waar Arny eindelijk zijn lang gekoesterde lamsrug heeft kunnen eten... Plus ze hadden overheerlijk bockbier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten