donderdag 3 april 2014

Organ Pipe Cactus Natural Monument

We hebben inmiddels Californie achter ons gelaten en zijn vanmorgen de 'cactus-staat' Arizona binnengereden. Met als eindbestemming vandaag het Organ Pipe Cactus National Momunent. Het dorpje Ajo dient hierbij als uitvalbasis voor vanavond en morgenvroeg. 
Een leuk dorpje dat er helemaal niet Amerikaans uitziet, het is een typisch Mexicaans dorpje met witte kerkjes en adobe huizen. Niet vreemd als je weet dat de Mexicaanse grens op een steenworp afstand ligt.
En dat is meteen ook de reden waarom er elke paar kilometer een wegversperring met zwaarbewapende grenspatrouilles op elke weg staat. Zelfs vlak voor de ingang van het park moesten we ons legitimeren en een kruisverhoor doorstaan.

Maar voor zulke prachtige natuur als hier heb je veel over. Organ Pipe Natural Monument zoals het nationale park heet, ligt echt ver van de bewoonde wereld, letterlijk op de grens. Wegens illegale mensensmokkel en de nog steeds woedende drugsoorlog in Mexico is een groot deel van het park nog steeds afgesloten voor bezoekers. Jammer, want het is echt prachtig. Gelukkig is er nog genoeg te zien tijdens een 25 mijl lange rondhit door de heuvels en bergen van het park. Metersgrote saguara cactussen en natuurlijk de organ pipe cactus die het park de naam geeft. De armen van deze cactus groeien vanuit de basis richting hemel en ziet er daardoor uit als een groot kerkorgel. Vandaar...Geen opmerkingen:

Een reactie posten